D-kullen

Far: S*AmiliiSibiri´s Yury Zjivago

Mor: S*Spinnsibbs Bozza Nova

 

 

 

 

 

 

Dacapo, hane, SIB ny 24, svartgolden spotted

 

Dacapo var en busig liten kille som var med överallt, helst sov och satt i knä hos oss och gosade så fort han fick möjlighet. Tog vi inte upp honom, klättrade han upp själv, via våra byxben. Att använda sopborste med Dacapo i närheten, var lönlöst. Antingen låg han på sopborsten eller satt på skyffeln. Dammsugaren gillade han också och hängde i dammsugarslangen. Allt för att vara med. Han var otroligt social, var först av kattungarna med att undersöka nya saker och var i väldigt stort behov av mänsklig kontakt.

 

Dacapo bor på Ekerö där han, förutom sin nya familj, bor med en annan sibirisk katthane. Här finns hans kattungesida.

 

 

 

 

 

 

Daimon, hane SIB n 24, brunspotted

 

Daimon var en mjuk, go och snäll kille som gärna ville ha vår närhet men han kollade alltid om det var okej innan han la sig till rätta i våra knän. Som alla andra kattungar i kullen, var han en knäkatt och han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var honom jag började stödmata först, då kullen var tre veckor gammal. Istället för att trängas med sina syskon i mjölkbaren, ropade han alltid på mig. Kanske är jag flummig men jag tycker att det har blivit ett speciellt band mellan Daimon och mig efter det. Det fanns förstås också en hel del bus i honom och han höll sig med de minsta i kullen då han busade.

 

Daimon bor i Österbybruk utanför Uppsala med sin nya matte och husse. Daimons kattungesida.

 

 

 

 

 

 

Dakiri, hona, SIB ny 24, svartgolden spotted

 

Dakiri var en go liten tjej som gärna gosade nära oss, och sov i våra knän eller tätt nära oss. Det var en hel del bus i henne och hon brukade reta sina större bröder för att sedan snabbt smita iväg innan de hann få tag i henne. Om de fick tag i henne och blev för hårdhänta, skrek hon högt. Dakiri var inte speciellt förtjust i mat - eller snarare hann hon inte äta eftersom det fanns så mycket att busa med istället. Hon lämnade oftast matskålen först av alla i kullen och busade gärna med Daimon istället (som också hellre busade än åt).

 

Dakiri flyttade till S*Frostuddens uppfödning, fick två kullar och bor nu hos en annan familj i Boden. Här är länken till Dakiris kattungesida.

 

 

 

 

 

 

Dante, hane, SIB ny 24, svartgolden spotted

 

Dante - vår charmknutte nummer ett. Aldrig har vi haft någon så charmig liten kille. Han hade en så härlig blandning av alla sina sidor; gos-Dante, charmör-Dante, prat-Dante, bestämda Dante, retsticke-Dante (det såg komiskt ut när han jagade sina större bröder i full fart) och förstås bus-Dante. Trots att han var minst i kullen, hade han en järnvilja och stod emot sina större syskon då det gällde att få mat. Ibland fick vi rycka in och lägga honom till en spene när han for iväg då det blev hårda tag. Dante svarade alltid på tilltal och det var något speciellt med hans blick. Vilken kontakt man fick med honom!

 

Dante bodde med sin matte i Järfälla en kort tid innan han blev påkörd. Han blev inte äldre än 5 månader.

Här är Dantes sida.

 

 

 

 

 

 

Darwin, hane, SIB n 24, brunspotted

 

Överallt där det var bus, var Darwin med. Däremellan var han en riktig goskatt och som resten av kullen, gillade han att gosa och sova i våra knän eller nära oss. Han kunde somna i våra armar när vi gick omkring i huset. Han var alltid med och kollade vad som hände och gav sig hela tiden in i nya äventyr. Tillsammans med Dacapo var han först vid matskålarna och åt allt som bjöds. Det var en liten kille som alltid tog för sig och var enormt nyfiken och kontaktsökande.

 

Darwin bor hos Sibbegårdens uppfödning i Västerås. Här är hans kattungesida.

 

 

 

 

 

 

 

Delizia, hona, SIB n 24, brunspotted

 

Delizia var lilla dockan i kullen. Lite lugnare än killarna och syrran Dakiri även om hon också gärna busade tillsammans med dem men hennes bus var lite lugnare. Man möttes ofta av hennes blick och hon pratade gärna. Liksom sina syskon, trivdes hon nära oss och gosade mycket och gärna.

 

Delizia bor i Stockholm. Hennes kattungesida.

 

 

 

 

 

 

Delvin, hane, SIB ny 24, svartgolden spotted

 

Delvin pratade mest i kullen. Så fort man mötte hans blick, hade han något att säga oss. För det mesta ville han upp till oss för att gosa. Han ville alltså ha mycket gos, mycket närhet, och busade förstås en hel del med sina syskon. Delvin var nyfiken och väldigt mjuk till sättet. Han var väldigt matglad och hans snälla ögon fick vem som helst att smälta.

 

Delvin bor hos sin familj i Belgien och här är hans kattungesida.

 

 

 

 

 

 

 

Demiro, hane, SIB ny 24, svartgolden spotted

 

Demiro älskade att klättra. Det var honom jag oftast fick bära ner då han kommit högt i klösmöbeln. Snart var han uppe igen... Han var lika mycket kelkatt som sina syskon och då låg han förstås gärna i knä. En hel del bus fanns det förstås också i honom, helst jaga-lekar (om han inte klättrade). Demiro hade enormt stora tassar och en väldigt grov benstomme. Han hade en härlig blick och sökte ofta ögonkontakt. En härlig kille full av bus och gos.

 

Demiro bor hos S*Sniwas uppfödning i Motala. Hans kattungesida finns här.

 

 

 

 

 

 

 

Dikon, hane, SIB n 24, brunspotted

 

Dikon var störst i kullen. Han hade kraftig benstomme, enorma tassar och långa örontofsar. Han var den lugna, coola killen som tog allt med ro. Dikon kastade sig inte in i nya lekar utan kollade först läget. Han lekte ofta på egen hand; bollade runt med små bollar eller leksaksråttor. Han var inte framfusig och vi trodde först att han var blyg men Dikon kollade läget. Sedan kom han fram och gosade, för lika gosig som sina kullsyskon var han. Dikon var alltid mamma Bozzas kille.

 

Dikon bor på Frösön med sin matte. Här är hans kattungesida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Födda 11 november 2009